Wednesday, February 8, 2017

Tangan asing

Bila kau terjatuh,kau toleh belakang. Berharap ada yang setia di belakang. Setia untuk tolong kau.

Tapi,

Sayangnya,itu cuma harapan. Kau terjatuh,menangis sakit sendirian. Tapi,dunia masih ada ehsan untuk kau. Ada tangan asing cuit bahu kau. Cuit sambil berkata,"it's okay,everything gonna be alright".

Dan,kau mampu berdiri kembali sambil hapus tangisan kau.

p/s: thanks to you stranger.your words make me feel better.

Wednesday, June 1, 2016

Hati

Rindu nak bercerita.

Rindu nak menulis.

Rindu nak kongsi rasa hati.

Tapi takut ada hati yang terasa.

Takut ada hati yang terluka.

Takpalah wani.

Jagalah hati orang. Jangan bagi terasa,jangan bagi terluka.

Thursday, June 11, 2015

Back off b***h

   Sorry. Lama tak upadate and sorry sebab entry kali ni takde salam. Sebab apa takde salam? Sebab entry in entry maki maki,jadi takleh bagi salam.

   Seriously, aku memang senang nak percayakan orang sebab aku ni jenis yang ada instinct who should I trust and who should I not. Then,aku kenal sorang kawan ni. First instinct aku be like "don't trust her. She will stab your back". But,being a sweet little girl*eh,sweet ke aku ni?* I ignored my instinct and trust her damn much. And then after months,I gotta knew she stab my back!!

   Its really hurt okay!! Someone who you really trust stab your back. Its hurt. I choose to ignored it at first,layan dia macam biasa. But she keep doing its over and over. Am I a toy? 😭😭

   Listen here b***h,aku dah penat dengan perangai puaka kau. Bukan sekali kau tikam belakang aku,berkali kali kot. Aku percaya kau selama ni,macam ni balasan kau kat aku yer! Kalau lah aku boleh putar balik waktu,aku harap aku tak pernah kenal kau!! Just back off b***h

   And to another you who being talam 14muka dengan aku, I really hate you. Dengan aku kau cerita lain,dengan orang lain kau putar cerita jadi aku yang jahat. Enough is enough. Just back off cause I really hate you!!

p/s: two b***hs,two characters. F**k off!!
  

Tuesday, March 24, 2015

In the end..

In the end,you are not mine.

In the end,you have your own love.

In the end,you have your own happy ending story.

In the end,you have her as your soulmate.

In the end,you are taken..

Goodbye my love..goodbye.

Wednesday, January 14, 2015

Hampir 4 bulan

Assalamualaikum wbt.

Dah lama tak hupdate. Konon busy laaa tu. :D So,how's life? Seriously,rindu nak hupdate. Tapi tu laaa,konon busy kerje. Bila balik kerje,tubuh konon letih padahal okay jea hadap kdrama kat laptop.hihihi. Harituh,last aku hupdate time baru sebulan kerje sekarang ni dah hampir 4 bulan aku kerje.

Allhamdulillah..kerje okay. Bos okay. Gaji okay.hehehehe. Part gaji tu yang penting. Cuma kekadang terpaksa layan kerenah customer yang macam naakkharooom!! Sabar jea laaa. Harituh,nak nangis aku layan customer tu. Cerewet giler kot!! Nasib baik geng kerje aku tolong sabarkan aku.heeee. Thanks kakmira. :D

Tahun baru,umur pun dah bertambah. Mak ayah dah pandai sindir sindir pasal menantu.hahahaha. Adoooiii!! Takde calon lagi mak ayah ooiii. Mohon bersabar mak ayah. :)

Okay okay. Dah letih taip hupdate ni. Nak sambung kerje. Nanti kalau rerajin,aku hupdate lagi. Bye,till next hupdate. Love.. <3 <3

Saturday, November 8, 2014

Hada Labo

Assalamualaikum wbt.

Sejak sebulan kerja ni,hari ni first day aku apply cuti dengan bos.hehe. Kenapa? Patutnya hari ni aku join kenduri sambut menantu classmate diploma dulu,tapinya disebabkan ada family matter sikit maka family didahulukan. :) Suwit jea kan kekni ni..hahahaha.

Jadi lepas settle hal family,aku merajinkan diri memujuk si abam temankan aku pergi Guardian. Satu benda jea yang dah lama aku duk aim kat Guardin ni. Hada Labo!! Memang mengidam sangat nak beli menatang ni. Tapi disebabkan duit selalu jea lari tinggalkan beg duit aku,hasrat nak beli terpaksa dipendam.Allhamdulillah, hari ni si Hada Labo ni berjaya jugak dibeli,hasil gaji bulan lepas..hihihi. Moga si Hada Labo mampu memberikan kesan yang aku inginkan.

Eh,lupa nak sembang gabang pasal interview. Hurmmm,dua minggu lepas aku dah selamat pergi interview SPA tuh. Cuak giler weyh! Kalau ada rezeki,ada lar. Aku dapat dua interview,satu jururawat satu lagi pembantu pegawai perubatan*eh,betul ke nama jawatan tu?hihi* Aku tak berharap sangat,sebab aku tau betapa hancusssnya interview aku. ^_^

Okaylar..nak lelap mata sejam dua ni. Bukan senang nak dapat cuti bersenang lenang ni.. Bila dah dapat,kena lar hargai.

Bye,till next entry. Salam.